Egy lépés az erdőben, egy lépés a lelkedben. Minden egyes fizikai lábnyomod közelebb visz a célodhoz, amit kitűztél. Érzed, hogy Te is része vagy a nagy egésznek. Ezen az úton a kísérőd leszek, ahol biztonsággal hozhatod meg döntéseidet.

Miután bizalmat szavaztál nekem és engem választasz szövetségesedül, egy előzetes egyeztetésen megbeszéljük, hogy milyen hegyre is szeretnél felmenni. Szóba kerül a célod és a helyzet, amin változtatni szeretnél. Majd a kiszemelt hegy lábánál találkozunk egy előre lefixált időpontban.

Az út

Mielőtt elindulunk, megvizsgáljuk mi az, amit magaddal hoztál, mi van a hátizsákodban, mit tudunk használni ezek közül ahhoz, hogy a csúcsra érj.
Ez az út nem feltétlenül a kényelemről szól. Leizzadunk, kapaszkodunk, megcsúszhatunk, tűzhet ránk a nap, patakba lépünk, szúnyogok csíphetnek. Viszontagságokkal lehet teli.

Mégis miért tartanál velem?
Olyan helyre kísérlek el, ahova mindig is el akartál jutni, de valamilyen belső gát akadályozott ebben. Hatalmas lépés már az is, hogy döntést hoztál és elindulsz. Tudatosítottad magadban, hogy bizony lesznek nehezebb szakaszok is, de biztonsággal tölt el, hogy lesz egy kísérőd.

Elkísérlek

Van egy elképzelésed, hogy hova is akarsz eljutni. Nem leszel egyedül, mert kísérem a lépteid. Együtt nézzük meg, hogy milyen lépéseket szeretnél tenni, és hogy merre is akarsz menni. Ám a választás mindig a Te kezedben van. Talán ijesztő lehet elsőre, hogy olyan szituációkban hozol elhatározást, amiben korábban még nem, vagy már nagyon régen.
Természetes ez az érzésed, ugyanakkor izgalmas is. Felfedezed magadban azt az erőt, ami  mindig ott szunnyadt benned; gondolataidat egyes egyedül Te irányítod.

A hegycsúcson

Amikor felkapaszkodunk a hegy csúcsára, más perspektívából láthatod az addig ismert, évek óta berögzült táj képét. Észrevehetsz olyan részleteket, amiket korábban nem láttál. Olyan panorámában részesülsz, amire már egy ideje vágytál. Úgy érzed, hogy egy kirakós darabjai kerültek a helyükre. Megelégedéssel tölt el, hogy eljutottál ide, azért mert akartad, hogy ideérj, a nehézségek ellenére. Hajtott a változás vágya. Az a vágy, hogy lépj magadért. Hoztál egy döntést, ami érted történt.

Minden porcikádban érzed, hogy tettél valamit azért, hogy eljuss a csúcsra. Mintha válladra tenné a nap a kezét, érzed a melegét. Igenis, jár Neked a vállveregetés.

Ott vagy, ahol lenni szeretnél. Karod széttárva magadba szívod a hely esszenciáját. Minden érzékszerveddel átveszed a hegycsúcs energiáit: hallod a madarak énekét, látod a pompázatos színeket, érzed a bőrödön egy szellő lágy fuvallatát, az orrodon keresztül a virágok illatát, a levegő zamatát. Úgy érzed, mindent valóra válthatsz.

Egységben önmagaddal

A túra végén megkérdezem, mi az, amit hazaviszel innen. Mi változott a hátizsákodban? Pakoltál ki belőle olyat, amit már feleslegesnek érzel? Illetve találtál-e benne új dolgokat, amiket a későbbiek során hasznosítani tudsz?

Egy ilyen hegymenet után világosabb döntéseket hozhatsz, határozottabban léphetsz fel, célirányosabb lépéseket tehetsz a jövőben. Arra kezdesz el összpontosítani, ami igazán fontos számodra.

Gyere fel velem a hegyre és tapasztald meg, mi mindenre vagy képes a saját erődből, attól, hogy cselekedsz. Együtt mozog a tested és a lelked, olyan helyre juttatva el Téged, ahol tisztán látod az addig ködfátyolba burkolt helyzeted.

Keress bizalommal, hogyha a természet adta szimbólumok és energiák között szeretnéd megtalálni a megoldásodat, rálátni magadra. Örömmel elkísérlek.